Cum să fii un idiot in 20 de minute

Salut, mă cheamă Claudiu şi sunt idiot. Ca să argumentez, trebuie să vă povestesc un episod de idioţenie din mica mea experienţă de viaţă. Povestirea implică un cap, o maşină de tuns, nişte foarfeci şi restul sunt detalii.

Am primit cadou de la viitorul meu socru (frizerul satului, dar şi sobarul, coşarul, tâmplarul, veterinarul şi multe altele) o maşină de tuns mai veche, dar care, din motive de pricepere cu foarfeca şi pieptenul, nu a fost folosită niciodată. M-am bucurat, că am zis că nu mai dau 10 lei la două săptămâni la frizerie să mă tundă aproape chel. Au urmat vreo două săptămâni de rugăminţi, dinspre mine spre prietena mea, să mă tundă, că vine Crăciunul/Ziua mea/Anul Nou. Văzând că primesc doar amânări abil dozate, pe 1 ianuarie mi-am luat inima în dinţi, m-am închis în baie şi mi-am ras un petec de păr de vreo 5 cm pătraţi, dinspre tâmpla dreaptă înspre creştetul capului. M-am dus triumfal la prietena mea şi i-am zis “Acuma chiar că ai să mă tunzi, că n-o să mă laşi aşa!”. Aduc un scaun în baie, pun toate ziarele existente în casă pe jos, mă dezbrac, îi pun maşina în mână şi-i zic “Dă bice, hai!”. Şi hai a fost, că după maxim două minute, a început să iasă fum din maşină, în timp ce mi se bloca în păr. Inutil să spun, eram cu jumătate din partea dreaptă rasă. Şi atât. Am repornit-o, am scos-o din priză şi am bagat-o la loc, am şi desfăcut-o, toate demersurile au fost inutile, salvarea capului meu era deja pe lumea cealaltă. Zic “Las’ c-o sun mâine pe frizeriţă, să mă tundă ea.”. “Ce? Să te vadă frizeriţa aşa? Nici nu mă gândesc!”, zice prietena mea, dispărând din baie, nu înainte de a se scutura de părul care sărise pe ea peste tot, în mod uniform. Am zis “A dracu scenă a la James Bond, pariu că dacă îi ziceam să mă bărbierească se defecta şi aparatul de bărbierit?”

În timpul ăsta, intră Nico în baie cu o foarfecă şi un piepten. Deşi şi-a dat toată silinţa să nu sufăr prea mult, a urmat o jumătate de oră de tortură medievală cu nişte instrumente în sine inofensive, dar care, folosite cu dibăcie, puteau să provoace durere bine plasată. În fine, eram mulţumit. Strădania ei dăduse rezultate, eram suficient de decent încât să pot ieşi din casă cu căciula pe cap. Ba chiar m-aş fi dus aşa şi la serviciu, aş fi strând maxim o privire fugace.

Partea mişto a venit a doua zi, pe 2 ianuarie. Pun mâna pe telefon să o sun pe frizeriţă. Salutări, urări, lamulţianiuri. Aflu că de abia pe 4 revine la salon dar, dacă e neaparat necesar, vine şi pe 3. Pe 3 era prima mea zi de lucru la spital. Îi zic: “Ştiţi…am încercat să mă tund singur, şi…” Nu apuc să termin fraza, că mă întrerupe: “Ok, atunci ASTĂZI la ora 4 la salon!”. Poate mai păţise din astea cu alţi clienţi, dar cert e că a reacţionat foarte prompt când a auzit ce bâzdâganie făcusem.

Advertisements

About zer0taiat

Random blog
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Cum să fii un idiot in 20 de minute

  1. noreanulaura says:

    Hehe eu am avut o catea care a raposat in urma cu vreo 8 ani si pt care cumparasem un aparat de tuns.pe care nu l am folosit niciodata pe ea.eeei,si mi l cere mere de ani de zile sa i faca bersonal freza lu pere! Norocul lui e ca nu l gasesc.de fapt,l am gasit o data ,dar nush unde l am pus din nou :ddd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s