Tipuri de feţe in Cluj (I)

Aşa cum v-am obişnuit, încep un nou serial şi, ca de obicei, probabil n-o să ajung nici la episodul doi, invocând vreo scuză jenibilă care nu vă interesează. Să vorbim, aşadar, despre tipuri de feţe din Cluj.

1. Cucuveaua. Specie de mall, dar şi de centru, cucuveaua îşi face veacul printre rafturile magazinelor de haine de firmă. Nu cumpără niciodată nimic, întrucât se îmbracă din Piaţa Mărăşti, dar îi place să fie atât văzută, purtând de cele mai multe ori culori ţipătoare, cât şi auzită, dar mai ales mirosită, lăsând în urma ei o dâră emetizantă de parfum la litru (care îşi merită numele de apă de toaletă). Are nasul mare, ochii mici dar rimelaţi, iar părul este de un volum impresionant. Mai mult decât atât, să te ferească Sfântul să îţi iei o coamă de-a ei în meclă, pentru că tona de fixativ e mai tare decât diamantele false pe care le poartă pe fiecare deget. Când deschide gura, se face un halou subsonic în jurul ei, nicio formă de viaţă, procariotă sau eucariotă, neputând să îşi menţină integritatea membranară pe o rază de 3 metri de ea. Cu pachetul de Slims ieşindu-i din geantă, nu pierde nicio ocazie de-a se duce să-şi pudreze nasul la toaletă, unde uită ţigara aprinsă pe rezervorul de la WC şi se formează tradiţionalele arsuri de ţigară de pe clapeta care trage apa.

2. Credincioasa. De obicei studentă, umblă cu fuste care mătură asfaltul şi cu părul împletit în coadă până la, mă scuzaţi, fund. Haine largi, ca nu cumva să se vadă vreo proeminenţă de vreun el, presupunând că există. Fiind studente, nu poate lipsi teancul de carţi strâns la piept (ha, am zis piept) şi, eventual, ghiozdanul din spate, care e deja plin cu, aţi ghicit, cărţi. E rezervată, studioasă, are permis la toate bibliotecile, iar când nu e la bibliotecă sau la cursuri, e la biserică. Cel mai probabil la Sfântul Cinci, biserica din Haşdeu, cel mai aglomerat loc din Cluj pe timp de sesiune.

3. Rebela. Rebela de Cluj n-are tatuaje (decât dacă e din Baia Mare), îmbrăcăminte sumară, părul colorat sau piercinguri pe toate proeminenţele/orificiile. Rebela de Cluj e atât de nonconformistă, încât nu vrea nici măcar să fie rebelă. E atât de unică, încât e diferită de ea însăşi. Medie de înăţime, cu părul creţ şi lăsat liber, rebela poartă fuste lungi nu din pudoare, ci pentru ca aşa vrea ea, ce ştii tu. Pardon, n-ai tu treabă. Cuplată cu un rocker supărat şi de două ori mai bătrân ca ea, rebela e studentă la Psihologie sau Arte, cu veleităţi artistice încă nerecunoscute.

Staţi aproape, urmează Mândra, Gogolanul şi Casiera.

Advertisements

About zer0taiat

Random blog
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Tipuri de feţe in Cluj (I)

  1. vlad says:

    Vezi si “Atlas de mitocanie urbana” :))

  2. bine descrise fețele, le aștept și pe celelalte:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s