Lectie de biochimie pentru to(n)ti

Citind presa de dimineata, am dat peste un articol numit “Moduri de a face sex pe care trebuie sa le incerci”. Inclusiv asta:

Acum, in calitate de absolvent de biochimie (sef de promotie) si de purtator al frumoasei note de 10 pe o lucrare de licenta din domeniul neurofiziologiei, sunt dator sa va explic, stiintific, cum sta cu adevarat treaba cu “chimia electrica” a sexului. Acest post se bazeaza pe descoperiri de ultima ora publicate de cercetatorii americani si britanici in reviste stiintifice de prestigiu international cum sunt SexKink sau Private Spice. Sunt reviste cu factor de impact imens, citate in publicatii din intreaga lume. Deci, o sa incerc sa explic aceste concepte stiintifice deosebit de dificile pe intelesul tuturor.

Conexiunile dintre doi neuroni din creier se numesc sinapse, care pot fi chimice sau electrice. In ceea ce priveste sexul, mai ales cel de impacare, sunt implicate sinapsele electrice din nucleii hipopotamici. In timpul certurilor, in neuronii din stanga acestor sinapse se aduna sarcini nedorite negative, in timp ce in cei din dreapta, se aduna sarcini nedorite pozitive. Si e la mintea cocosului ce se intampla intre pozitiv si negativ: incep sa se atraga. Deci cu cat ne certam mai mult, cu atat neuronii se atrag mai mult, deci si noi ne atragem mai mult intre noi. Cand distanta dintre neuronul insarcinat pozitiv si cel insarcinat negativ ajunge sub un prag critic, are loc o scanteie de descarcare cu o energie de cateva sute de Kilovolti. Ne dam seama ca acest lucru se intampla cand unul din parteneri ii trage o palma celuilalt, neaparat insotita de cuvinte gen: “Curvo!” sau “Magarule!”. Odata declansata scanteia la o sinapsa, aceasta se propaga si la sinapsele celelalte, declansand salve de depolarizari neuronale electrochimice, care determina partenerii sa uite de cearta si sa se lanseze intr-o partida de sex cu adevarat electrica.

Sper ca am fost destul de clar.

Advertisements

About zer0taiat

Random blog
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Lectie de biochimie pentru to(n)ti

  1. Omar says:

    Hipotalamici, nu hipopotamici :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s