Noul gest de politete

Pe vremea cand bunicu-meu purta palarie (ar purta si azi, dar nu mai gaseste de calitatea care sa-i convina lui), cand se intalnea pe strada cu o doamna, ducea doua degete spre palarie, in semn de politete. Nu si-o dadea jos cu adevarat (poate doar in fata lu’ bunica-mea), facea doar gestul: simplu, urca mana cu doua degete spre marginea din fata a palariei si saluta.

Acum, vremurile s-au schimbat. Palarie poarta doar batranii si homosexualii tineri, alaturi de esarfa si ochelari cu lantisor de aur, vara la 40 de grade. Dar un alt accesoriu si-a facut loc printre tinerii de varsta mea, de vreo 5 ani incoace: castile in urechi. Fie ca ascultam muzica, fie radio, pe strada avem castile in urechi. Odata era sa ma calce masina. Dupa ce-a trecut, soferul a coborat geamul si-a strigat spre mine: “scoate-le ma din ureche si baga-ti-le-n cur!”. Dar asta e alta poveste. Ce facem acum cand se apropie cineva cunoscut si vrem sa-l salutam? Ducem o mana (de preferat cea care este spre persoana care se apropie) spre urechea de aceeasi parte si, in timp ce salutam, ne facem ca scoatem csca respectiva din ureche. Fara sa o scoatem, doar ne facem ca o facem, din politete. Oare ce urmeaza peste 20-30 de ani?

Advertisements

About zer0taiat

Random blog
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Noul gest de politete

  1. pe mine era sa ma calce odata in hasdeu acolo, cand urcam pe la geografie ca acolo nu ma asteptam sa vina o masina din spate…cel care va sti exact care va fi gestul de politete peste 30 de ani va deveni bogat pentru ca va inventa acel obiect de care ne vom ajuta sa facem acest gest…un alt gest de politete este sa te ridici de pe scaun…dar poate pe atunci scaunele vor disparea fiind inlocuite de niste pantaloni din fibre de carbon care se vor intari pin apasarea unui buton si vom sta in ei ca pe scaun…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s