Copiii de doctori-gata

Ce-s copiii de bani gata, stim cu totii. Cu totii i-am cunoscut, i-am avut colegi, vecini sau am fost victime in cazierul lor. Despre problema cocalarilor si ce se intampla cu ei cand imbatranesc am vorbit exhaustiv alta data.

Din pacate, nu numai banii se mostenesc. In jurul nostru, exista adevarate dinastii milenare in care toti membrii familiei au aceeasi meserie, din tata in fiu si nepot, ba chiar in aceeasi institutie, de cele mai multe ori de stat. Una dintre aceste mosteniri este si meseria de medic. Fara nicio vina, copiii urmeaza facultatea parintilor. De bunavoie sau siliti la modul cel mai cretin de acestia, ajung doctori. Cei care au fost obligati, de cele mai multe ori, ajung atat de dezorientati la finalul facultatii, de genul “WTF am I doing here?”, incat, cand se vad cu stetoscopu-n urechi in fata primului pacient, fug plangand in bratele lu’ mami/tati. Asa azi, asa maine, si totusi parintele bine intentionat cu privire la viitorul copilului, gandindu-se ca n-are cum sa fie altfel decat cel mai destept si cel mai frumos, ii gaseste si un post intr-un mare spital sau centru medical. Acolo e liber la paradit pacienti dupa ureche, nimeni nu-l trage la socoteala. Mai mult decat atat, cand ii face rost si de o functie universitara, parintele poate sa se culce linistit, stergandu-si o lacrima de pe obraz, zicand: “I-am gasit un rost in viata”.

PS Mizez pe inteligenta peste medie a cititorilor mei si sper sa nu creada nimeni ca generalizez. Exista medici deosebiti, care sunt sau au fost la un moment dat fiul sau fiica unui alt medic mare, facand parte din familii in care s-a transmis si pasiunea, nu doar meseria. Mai sus e vorba de cei “dati” la facultate de parintii lor, cu obligatia nescrisa de a pastra traditia familiei, in ciuda aptitudinilor cu totul inclinate catre alte domenii.

Advertisements

About zer0taiat

Random blog
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Copiii de doctori-gata

  1. ei, cum vorbesti asa, da ce vrei sa se faca copii lu nenea doctorul, internauti ca mark zuckerberg sa inventeze facebook-uri si alte mestesuguri de consumat timpul oamenilor? 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s