Impacarea cu fostul/fosta. De ce nu merge niciodata

Sunt departe de a fi un specialist in dragoste si relatii si agatat. Practic, sunt virgin din punctul asta de vedere. Dar mica mea experienta de viata (dupa cum vedeti, n-am zis de relatii) ma face sa-mi dau seama de niste lucruri de bun simt. Sa luam o pereche ipotetica de umanoizi aflati intre 20 si 25 de ani, sa zicem Gigel si Veronica. Ei stau in acelasi oras. Au fost impreuna mai demult, vreo 6 luni, dar s-au despartit dintr-un oarecare motiv, nu ne intereseaza. Intre timp, Gigel a mai avut vreo doua relatii de cateva luni si Veronica a avut si ea vreo doua. Toate relatiiel astea au esuat din varii motive: inselat, minciuna, bautura, nepotrivire la diverse chestii, certuri prea dese, despartiti consensuale (presupunand ca exista).

Intr-o zi, mergand prin mall sa-si caute o pereche de pantofi cu toc cui, Veronica da nas in nas cu Gigel, care tocmai terminase de mancat si se pregatea sa coboare un parcare, sa plece. “Salut”, “La multi ani”, “Hai sa te pup, ca de cand nu te-am mai vazut”, “Ce mai faci, cum iti mai merge?” etc. Si la sfarsit, lui Gigel ii vine ideea: “Hai sa stam la o cafea”. Dupa cafeaua aia, mai merg si maine la o cafea. Si, amandoi fiind singuri in momentul respectiv, se gandesc: “Hai s-o luam de la capat, de data asta avem mai multa experienta si suntem mai maturi, deci sigur o sa mearga mai bine”. El promite ca nu mai bea deloc cu prietenii, ea ca n-o sa mai fie asa geloasa. Deci, dupa o relatie esuata impreuna si cativa ani in care fiecare a iesit cu altul/alta, o iau de la capat.

Aici vine greseala. Capatul ala nu-i capatul care-a fost, cand s-au intalnit prima data. Capatul ala e cam cu vreo luna sau doua inaintea primei despartiri. De ce relatiile astea n-au niciun succes: pentru ca o sa se desparta iar si din nou FIX din aceleasi motive ca prima data. Mai mult decat atat, la fiecare o sa se adauge motivele pentru care s-au despartit fiecare de cei cu care au stat in tot acest timp. Deci avem 5 grupuri de motive de despartire (ale amandurora de prima data, plus doua ale lui Gigel, plus doua ale Veronicai). Basca reprosuri gen “te-ai futut cu inca doi-trei in timpul asta, a fost la fel de bine ca si cu mine?”. Raspuns: “de parca stiai ceva pe atunci” etc.

Problema se complica in situatiile in care, la momentul reimpacarii peste ani, unul sau amandoi sunt angajati intr-o relatie. Bineinteles, se fac promisiuni gen “o sa ma despart de proasta aia/betivul ala, nu stiu cum am putut sa stau cu ea/el atata timp”. NICIODATA, dar niciodata nu ai certitudinea ca asa ceva chiar se intampla. Ba mai mult, daca unul manifesta comportament evitativ fata de fosta/fostul, e clar ca apa ca nici nu s-a despartit de ea/el.

Pe scurt, sa te impaci cu fostul/fosta e ca si cum te ineci cu o mancare, o scuipi afara si o bagi inapoi. Asa, mestecata cum e.

Advertisements

About zer0taiat

Random blog
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Impacarea cu fostul/fosta. De ce nu merge niciodata

  1. Tudor says:

    Foarte tare articolul asta :))

  2. Pingback: Vineri recomandam articole | Tudor

  3. dianaf89 says:

    Eu nu cred ca e chiar asa… Sincer, cred ca sunt si cazuri in care au realizat ce inseamna unul pentru altul si a fost mai bine. De fapt, cunosc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s