Din arhiva (adica de saptamana trecuta)

Post scris pe 28 dec., cand eram la munte, unde nu aveam semnal sa il si trimit.

Gata Craciunul. De unde stiu? S-au terminat colindele de pe Magic FM. Si tot n-am aflat ce-i covata, florile dalbe, ce se intampla cand chestiile „zanesc” (macar cu lerul am aflat cum sta treaba) si de ce toate colindele romanesti sunt bazate pe lene si nepricepere. Pai cand covata o lipit, ete veni si Craciunul si nu mai apuca sa faca niciun colac. Si inainte sa lipeasca covata, altceva se stricase si tot asa, n-a fost in stare sa-si pregateasca cuptorul ala nenorocit din toamna, sa faca o paine de sarbatori. Cam pe asta se bazeaza toate colindele romanesti. Si Romtelecom-ul.

Data fiind publicitatea bazata pe colinde din ultima perioada, eu propun o lista de melodii care ar putea fi lejer publicitare, in functie de populatia tinta careia se adreseaza:

  • Prohodul Domnului. Cand vine Pastele, cel putin cinci reclame sa aiba  coloana sonora bazata pe aceasta melodie. Propun varianta bisericeasca, varianta rock, varianta metal si varianta fluierata;
  • Iordanul. Cand vine popa cu Boboteaza, sa zica „In Iordan, botezandu-te tu Danone”. Daca mai zice popa ca e iaurt natural, fara conservanti, numai bun pentru crescut copii in mod sanatos, atunci ii si pica la picioare toate mamele preocupate de sanatatea copiilor lor, umflati de vitamine de la farmacie. Astea mame, tata;
  • Imnul eroilor. Ce reclama superba la chips-uri s-ar face pe aceasta melodie publicitara deosebita.

Istoria ne invata cum se pun numele la romani. De exemplu, Horea. Ne invata la istorie ca il chema Horea pentru ca…logic, juca bine hore, deci horea, conform versiunii verbale a cuvantului. Ok, am inteles. Acest om era cunoscut pentru o chestie, deci s-au gandit sa-l cheme conform lucrului pentru care era cunoscut. Ma intreb, daca omul acesta, Horea, ar fi fost cunoscut pentru faptul ca manca mult si era gras de pocnea, lectia de istorie s-ar fi numit „Rascoala lui Manca, Closca si Crisan” ? Trecand peste toate imputiciunile cu care e intesata istoria, cu vitejia fara de masura a neamului romanesc, care a preferat sa vanda la turci fetele si aurul nostru timp de cateva sute de ani. Acuma cumparam ghiuluri cu bani multi de la turci si ei tot nu se satura de producatoarele noastre.

Ma intorc in orasul care promoveaza lentoarea mentala obligatorie, prin hotarare de Consiliu Local. Despre asta, alta data.

Advertisements

About zer0taiat

Random blog
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Din arhiva (adica de saptamana trecuta)

  1. Gili says:

    am de te contrazis cu o chestie, a hori în limbaj popular înseamnă a cânta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s