“Is mandru ca is ardelean”

Asa scria pe un autocolant lipit pe luneta unei masini. “Da’ dobitoc mai esti”, as fi scris eu cu cheia in continuare pe capota.

Sa va zic si de ce. Nu are legatura cu faptul ca scria ardelean, putea fi orice. Putea fi mandru ca e bucurestean, senegambian sau congolez. Ideea e ca trebuie sa fi un cretin scelerat ca sa fi mandru de ceva ce n-ai facut, la care n-ai contribuit cu absolut nimic in toata existenta ta. Cu ce ti-ai adus aportul la actul propriei creatii? Cu absolut nimic. Da, poti sa fi mandru de faptul ca ai supravietuit pana la varsta ta, in conditiile unei lumi atat de vitregi, dar nu poti fi mandru de faptul ca te-ai nascut. Cum iti poti asuma meritele pentru ceva ce a facut altcineva, cu atat mai putin fiind vorba de parintii tai? Si ca sa fie penibilul complet, trebuie sa-ti diseminezi prostia peste tot pe unde mergi cu masina.

Eu, recunosc, cand o sa-mi iau masina, o sa pun si eu un abtibild pe luneta pe care o sa scriu “Oltean la bord”. Dar nudin mandrie, ci pentru ca saracii participanti la trafic sa stie sa se dea la o parte, va fi bine pentru viata lor.

Advertisements

About zer0taiat

Random blog
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to “Is mandru ca is ardelean”

 1. Isailă Brătfălean says:

  Ardelean ești ca urmare a unei educații, care îți oferă niște valori, Poți să contribui sau nu cu părticica ta… Dar aprecierea valorilor rămâne. Și mândria.

 2. Andrei says:

  Sa inteleg ca tu, ca oltean, nu esti mandru nici de faptul ca esti roman, asa cum foarte multa lume afirma despre sine, nu? Sieu sunt mandru ca sunt ardelean, dar nu poti pricepe asta daca nu o simti… Si ca sa raman in tonul articolului, noi, ardelenii, chiar avem cu ce ne mandri. Voi, oltenii, ce aveti??
  Transsylvania invicta!

 3. Avram Iancu says:

  Primul comentariu este în mod cert de olten (regățean) mitic de capitală, iar noi cei din (provincie) cum le place lor să ne spună chiar suntem mândrii că suntem ardeleni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s