Trupa mea de elita

Dupa al Doilea razboi mondial, Churchill, premierul Marii Britanii de la acea vreme, a fost nemultumit de rezultatele Procesului de la Nurnberg. In respectivul proces, opt dintre liderii nazisti au fost condamnati la moarte, iar vreo 15 la puscarie. Churchill, ca un om mare ce era (125 kg), s-a gandit ca de ce sa fie pedepsiti numai liderii de la varf, ci si nenorocitii de soldati care au executat ordinele, au dat drumul la robinetul de gaz, au apasat pe tragaci, au pus pamant cu lopata peste gropile comune etc. Asa ca domnul prim-ministru si-a facut o trupa de cativa soldati buni, carora le-a incredintat o misiune secreta la acea vreme: sa ii caute pe toti fostii nazisti care scapasera bazma-curata si sa le faca felul. Si exact asta au si facut: il gaseau pe fostul soldat hitlerist beat intr-un bar cu o prostituata in brate, il pofteau afara si-i luau gatul. Scurt, din articulatia mainii. Trupa asta a functionat destui ani cat sa curete Planeta albastra de jegurile naziste.

Gandindu-ma la aceste lucruri, nu imi poate zbura mintea bolnava decat la cum ar functiona o astfel de trupa de elita astazi. Sa nu omoare pe nimeni, ca nu sunt asa radical. Daca ar fi dupa mine, as pune seara un pahar cu sange pe noptiera pentru tantari, ca nu pot sa-i omor. Inchid chiar usa de la balcon, sa nu le fie frig cumva. Exista o gramada de oameni stupizi in aceste vremuri. Oameni care nu-si dau seama unde le e locul (nu limitele, ca sunt convins ca asa ceva nu exista), care nu stiu cand e oportun sa intervina, care nu stiu sa actioneze adecvat unei anumite situatii. Mai rau e ca ei cred ca problema e de partea celorlalti, care ii persecuta pentru ca ei sunt mai speciali. Sunt oamenii aia convinsi ca pot apuca o bucata de cacat de partea curata si ca noi, plebea proasta, ne plangem ca miroase urat. Sunt oamenii aia care au revolutionat fundamentele astrofizicii: ei cred ca intregul Univers se invarte in jurul lor. Daca sunt fete, sunt frumoase, evident. Daca sunt baieti, sunt mai potenti ca Terente haiducul. Daca sunt studenti la medicina, lucrurile o iau razna rau de tot. Poate chiar se inverseaza, sa vezi fete potente si baieti frumosi.

Ok, solutia ar fi simpla. O mana de oameni, un fel de trupa de elita a zilelor noastre, sa ii prinda dupa colt si sa le zica exact lucrul ala care se asteapta mai putin sa il auda. De exemplu, stiu oameni care ar intra in depresie majora daca le-ai spune ca s-au ingrasat. Sau ca au urechile mari. Sau nasul stramb. Sau muschii lasati. Sau burta. Vine centrul Universului pe drum, trece dupa colt si acolo sta Soldatul, care-i zice: “Impotent grasan ce esti!” sau “Buggs Bunny in colanti!”. O adevarata lovitura ezoterica in coaiele intelectuale. Eu personal ma ofer sa antrenez o astfel de trupa. Sunt convins ca ar putea fi solutia pentru o lume mai buna.

Advertisements

About zer0taiat

Random blog
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s