S-o ai soacra pe vecina de la 7!

Doar ce ajunsei acasa si sunt ud, infometat, innamolit si mi-e somn de mor, asa ca ar trebui sa am cu totul alte prioritati acum, gen sa ma schimb, sa pun hainele in masina, sa mananc si sa ma culc. Dar experienta pe care vreau sa v-o impartasesc merita povestita indiferent de nevoile fizice urgente prin care trec.

Cum am zis, doar ce-am ajuns acasa. Eram in fata scarii, deci in afara blocului si incercam sa-mi sterg de apa farurile de la bicicleta , ca eu nu-i cred pe cuvant pe aia de la Decathlon cum ca ar fi 100% impermeabile. In fata mea, o doamna respectabila, pe la vreo 50 de ani,  suna la interfon, i se raspunde un “cine e”, ea zice “eu” si intra. Eu urcam cu bicicleta in brate pana la intrarea in bloc. Dau sa-i zic “multumesc, lasati ca o tin eu deschisa”, cu referire la usa, cand imi apare, ca de nicaieri, un “Dar cine sunteti si unde mergeti? Sunteti hot de apartamente!” La care eu, in situatia descrisa in primele randuri si fara chef de vorba cu vecinii, zic:”ma duc acasa, stau la 5″. Vine replica “eu nu va cred, atunci de ce nu aveti cartela ?” Zic “Ba am, uitati-o, dar am zis ca daca tot ati deschis usa, sa nu o mai scot si eu.” Dupa care: “Cartela asta nu se potriveste, sunt sigura. Sunteti hot de apartamente, ma pacaliti ca sa intrati in bloc! Stiti ca aici s-a spart un apartament de catre unul ca…” BING !!! Face cartela mea pe interfon si deschide usa!

A, ma scuzati…nu am stiut, dar trebuie sa verific, dom’le! De unde sa cunosc eu toti chiriasii? Zic “de acord, mai doamna, dar ati vazut ce greu am intrat cu bicicleta pe usa? Daramite cu ea incarcata cu plasme si ce as mai fura pe aici? Macar un pic mai frumos puteati sa vorbiti si Dvs.”, zic eu prefacut dezamagit. La care ea “De unde sa stii dom’le cum vin hotii? Poate veneai cu bicicleta ca sa ma pacalesti pe mine!” Si dusa a fost in lift singura, ca decat sa urc cu ea, mai bine stau o tura.

Partea buna e ca ea s-a dus la 7 si eu la 5, la casa mea. Partea proasta e ca cineva o astepta in casa la 7, adica persoana care a raspuns la interfon. Si desi eu poate n-o mai vad niciodata, nici cat sa-i arat un autodeget, persoana respectiva s-ar putea sa locuiasca cu ea pe viata. Si ar putea avea chiar o familie si mai mare! Nu-i nimic rau in faptul ca m-a intrebat cine sunt si unde stau, ba nu-i rau nici faptul ca m-a pus sa-i arat cartela. Dar de aici si pana a ma face in fata hot de apartamente (nota bene, eram cu bicicleta muuult mai lata decat usa) si sa-mi zica “toti chiriasii” de parca zicea “toti tiganii din ghetoul din baia mare” sau unde naiba l-au facut, e cale lunga. De fapt, e calea pe care n-a parcurs-o Romania colectiva, de pe vremea marilor infometari si pana azi, dar unii au macar 2-3 ani de-acasa, daca nu 7.

Partea si mai buna in toata experienta asta e ca m-a facut sa ma las de injurat. Si asta pentru ca nicio injuratura din lume, oricat de porcoasa si jignitoare ar fi, de mama, nora, ceapa sau coliva, nu se poate compara, nici macar la glezna piciorului mai scurt, cu “S-o ai soacra pe vecina de la 7! ” Ma duc sa-mi fierb un ou.

Advertisements

About zer0taiat

Random blog
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to S-o ai soacra pe vecina de la 7!

  1. Sim Iulia says:

    esti un fenomen Claule….uite cum am pornit intr-o zi cu dreptul dupa ce am citit blogul tau;))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s