Aviz alora care ma freaca la cap ca sa-mi impuna ideile lor

In ultima vreme suntem asaltati din toate directiile (presa, internet, bloguri, facebook si altele) de o gramada de oameni care sustin cauze. Cred ca oamenii au inceput sa isi organizeze timpul in functie de asta: intre doua sustineri de cauze ma duc sa mananc si sa mai muncesc ceva. Sa sustii cauze a devenit un lucru atat de banal, e de ajuns sa faci un click si ai sustinut o cauza. Dar va uitati vreodata la ce sustineti acolo sau semnati?

Tot mai multi oameni (sau organizatii) au inceput sa isi sustina agresiv niste idei, cum ca unele chestii ar trebui scoase in afara legii ca asa li se pune lor pata, ca politicienii nush ce-ar trebui sa faca, ca presa trebuie sa sustina pe nush cine, ca homeopatia nu functioneaza, ca firma HP trebuie amendata pentru ca la webcam-urile lor persoanele de culoare nu se vad si asa mai departe. Toate astea imi ajung mie zilnic in inbox si pe facebook si degeaba.

Ca sa promovezi atat de agresiv o idee, trebuie sa fii cu adevarat idiot. De fapt, e cel mai simplu mod de a agrega lumea si eventual de a face bani: promoveaza-ti agresiv o idee. Bag-o pe gat la toata lumea. Aveam un coleg care zice ca vrea sa-si faca o religie, ca zicea ca asa strange bani. Nimic mai adevarat. Lasand la o parte convingerile religioase, au aparut in ultima vreme o gramada de organizatii pseudo-stiintifice care sustin cauze, zic ei, stiintifice: fac demonstratii, petitii, strang semnaturi online sau offline. Ma intreb care e durata de viata medie a unei astfel de adunaturi (pardon, organizatii). Intr-o vreme, erau la moda cele ecologiste. Alea chiar pot sa spun ca aveau un scop nobil, faceau mitinguri (am participat si eu la unul o data), dadeau fluturasi, opreau oamenii pe strada sa ii intrebe daca stiu cata poluare face centrala lor termica etc. Dar sa investesti atatia bani, atatea resurse umane si atata timp sa ma convingi pe mine ca prin semnatura mea, Iranul isi poate inceta programul nuclear, e o tampenie. Granita dintre sustinerea cauzelor si prostie e foarte, foarte subtire. Pai ba frate, trebuie sa fii oligofren ca sa imi impui mie sa cred sau nu in ceva ce nu cunosc. Eu personal, resping Creationismul pentru ca il cunosc, l-am studiat, l-am digerat si am vazut ca nu mi se potriveste. Dimpotriva, dupa ce am studiat Evolutionismul, atat la scoala, cat si pe cont propriu, mi-am insusit ideile lui si, daca cineva ma intreaba, imi spun convingerile, dar nu incerc sa conving pe nimeni de ele. Ba mai mult, am studiat si celelalte teorii despre aparitia vietii si, dupa filtrarea tuturor, am ajuns la concluzia ca una dintre ele mi se potriveste cel mai bine. Dar in deplina cunostinta de cauza si, repet, stiu sa argumentez daca ma intreaba cineva.

De acum, pornesc si eu o cauza: cauza impotriva email-ului si a facebook-ului, care ne distrug personalitatea, asa cum sustin ultimele studii stiintifice ale cercetatorilor, bineinteles americani si britanici. Deci, cine ma sustine, imi voteaza cauza si imediat isi da delete la contul de mail si la cel de facebook in aceasta ordine! Dupa care, pulverizeaza un tub de deodorant peste o bricheta aprinsa in directia calculatorului, pana cand ii sar condensatorii de pe placa de baza! Si resturile carbonizate le piseaza in masina de tocat carne si fac carnati din ele, sa dispara de tot nenorocirea asta de internet care s-a abatut asupra noastra si ne stirbeste personalitatea! Iar cu lista de semnaturi, personal ma duc la Bill Gates si la Steve Jobs si le spun ca uitati cata lume, spuma intelectualitatii, doreste sa dispareti si sa falimentati pentru totdeauna, in pana mamii voastre. Ba dau o fuga si pe la Basescu si-i zic sa taie netul definitiv in Romania.

LATER EDIT: m-am razgadit. Imi para rau pentru cei care au apucat sa faca ce am zis eu mai sus, dar le multumesc ca m-au sustinut. La sugestia prietenei mele, o sa fac o organizatie care sustine repararea liftului, sa nu mai ramana oamenii blocati la etajul 9 (din 8). De maine strang semnaturi.

Advertisements

About zer0taiat

Random blog
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Aviz alora care ma freaca la cap ca sa-mi impuna ideile lor

  1. Mery says:

    Daca nu esti pe facebook, nu existi si nimeni nu o sa-ti sustina cauza :)))). Aproape mi-am aprins calculatorul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s