Descoperiri medicale extraordinare – clisma

Ca orice mare descoperire cu aplicatii ubicuitare, trebuie sa fi avut un inceput si o descoperire. Asadar, o fi fost descoperita din intamplare sau cine a facut-o a stiut ce face? Cred ca, in vremuri stravechi, a venit unu’ la vraci si i-a zis: “O, marite alungator de boale, scoate-l pe dracu din mine, ca n-a mai iesit afara de vreo saptamana!”. La care vraciul se gandeste…Il intreaba daca a luat praf de coada pisata de soarece, pulbere de corn macerat in miere de albine salbatice partial digerata in stomac de urs, creier de iepure proaspat avortat… Dezamagit, constipatul spune ca le-a incercat pe toate. “Bine atunci”, spune vraciul, “o sa-ti torn o chestie in fund si sper ca o data cu ea, sa elimini si restul. Daca nu, vii la operatie.”. Si evident ca nu i-a facut el procedura, a pus pe “asistentul” lui sa i-o faca.

Ca orice procedura noua, cred ca nu s-au cunoscut nici efectele secundare de la inceput. Imi imaginez o scena intre asistentul care a facut o clisma si doctor, dupa ce pacientul tocmai a decedat: “Sefu, da’ asta a murit…”. La care dr. “Ba tampitu’ dracu’, ti-am spus sa nu treci de 10 litri, ca ii iese pe gat!”. “Si pe urechi…”

Dupa aia, necunoscandu-i-se limitarile, in mod sigur s-a facut abuz de clisma in multe specializari, crezand ca are efecte miraculoase. Totusi, cineva e in agonie si, imediat, se simte de zici ca i s-a luat o piatra de pe inima. Tre’ sa fie buna la toate chestia asta! Eu cred ca s-a mai folosit clisma in oftalmologie, inainte de inventarea enucleatiei globului ocular; in obstetrica, evident; in psihiatrie ca schimbator de stare cred ca s-a facut cel mai mult abuz.

Ajungand aici, ne intrebam care e viitorul?! Oare o sa avem clisma automatizata, implantabila? Care se declanseaza numai cand e nevoie de ea? Eu cred ca solutia viitorului e clisma prin rezonanta magnetica nucleara!

Advertisements

About zer0taiat

Random blog
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s