Categorii de studenti (I) – Sasaitorii si scriitorii

De azi voi incepe un serial despre categoriile de studenti. Traiesc printre ei in fiecare zi, am vazut destui timp de aproape doua facultati, asa ca am suficienta experienta ca sa ii clasific. Pe aia care nu imi plac, evident. Acest serial e pentru studentii mici, care incep facultatea acuma, asa ca, daca vi se pare didactic, dati-l mai departe, sa ajunga la cat mai multi. Pentru simplu fapt ca ar fi bine sa fie cat mai multi CARE SA NU APARTINA NICIUNEI CATEGORII dintre cele despre care scriu eu.

Pentru inceput, vom vorbi doar de doua categorii. Asa, pe principiul economiei de piata. Ca daca cititi tot acuma, nu mai reveniti pe aici.

1. Sasaitorii. V-ati dat seama, astia sunt aia care fac “ssssssssst” cand vor ei sau profii liniste. De fapt, astia sunt in majoritate cei care formeaza o alta categorie despre care o sa vorbim in viitor, pupinprofistii. Sunt aia care vor sa fie atenti. Care vor sa para ca sunt atenti. De obicei ii vedeti prin primele randuri sau cateodata se infiltreaza si printre ceilalti studenti. Nu stiu daca ati observat, dar astia sunt ridatii seriei/grupei, ca atunci cand sasai, te si incrunti, cred ca e un reflex, pari suparat. Si nu stiu daca ati mai observat ca atunci cand sasaie multi, nu se mai aude “sssssst”, ci “pshhhhhhh”. Nu stiu unde va duce pe voi cu gandul asta, oi fi eu pervers. Personal, ma laud cu cativa colegi care au articulat zdravan cativa sasaitori de-a alungul carierei lor.

Posibili inlocuitori ai acestei categorii de studenti: personal recomand gastele. Sunt mai dragute si simpatice decat ei si, la nevoie, pot deveni o friptura delicioasa.

2. Scriitorii. Astia-s aia care scriu. Care scriu cursuri. Acuma pe bune, e imposibil sa scrii si sa si intelegi in acelasi timp. Mai ales daca e si de pe slide-uri sau transparente, faci si testicolis sau nistagmus. Scriu ca sa aiba acasa. Ca sa aiba de pe ce invata, ca poate n-au carte, ca poate nu le dau slide-urile, ca poate nu mai prind la biblioteca sau…pur si simplu, ca par mai interesanti. E mai comod, e mai sigur. Sunt aia care simt nevoie de confort, sa nu iasa cumva din normal, “frate, sunt aici ca sa invat, nu ca sa inteleg, eu sunt la cursul asta ca sa am de unde invata pentru examen, sa iau nota mare la el”. Ca asta e problema. Prima oara cand intri la un curs, primul gand care te sageteaza e “si cum fac sa iau 10 la asta? cat trebuie sa invat FIX ca sa iau 10?”. Daca esti printre aia care gandeste asa, esti jalnic. Pune-ti un coleg sa iti inregistreze cursul sau cere-le pe toate la xerox la sfarsit.

Posibili inlocuitori: pana mea, orice aparat de scris sau copiat! Slide-uri, fisiere Word, xerox, orice! Oricum e mai bun decat o sa fii tu cu mana vreodata (la scris).

Advertisements

About zer0taiat

Random blog
This entry was posted in Categorii de studenti and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s